Balancetræning / BalanceWear ®

Balanceproblemer?

Målrettet balancetræning er vigtig når din evne til at holde balancen er forringet. Hvis du oplever balanceproblemer som f.eks. at miste balancen når du vender dig for hurtigt, hvis du er nødt til at standse for at se efter en forbipasserende bil, eller hvis du oplever at blive ør i hovedet når du retter blikket mod himlen, så har du problemer med en eller flere af de sanser, der skal sikre dig en god balance.

Balanceproblemer kan opstå af mange grunde. Det kan blot være fordi du er blevet ældre og rør dig mindre, måske ligefrem for lidt. Det kan også være at du har en neurologisk lidelse, som f.eks. en blodprop i hjernen, en hjerneblødning, sklerose, Parkinson eller noget helt femte.

Synet

Når der opstår en skade i nervesystemet eller når du bliver ældre, kan du opleve, at det påvirker bl.a. øjnenes evne til at bevæge sig frit. Dvs. du bliver mere tilbøjelig til at bevæge hovedet i den retning du skal se, og mindre tilbøjelig til at lade synet søge ud i f.eks. øjenkrogene. Måske bliver du tilmed lidt stiv i nakken. Alt sammen påvirker det meget fine samspil der skal være mellem dine øjne og nakken, for at du har en god balance. Øjnene styres af muskler – og det er muskler du kan  træne ved enkle øjenøvelser.

Balanceorganet i det indre øre

I dit indre øre sidder buegangene. Buegangene registrerer f.eks. hvilken position dit hoved befinder sig, om du ændrer retning eller sætter farten op. Buegangene er en del af det system der sikrer at dine øjne er i ro, selvom du bevæger hovedet, og at du holder dit tyngdepunkt indenfor en sikker radius, så du ikke mister balancen. Det er et vigtigt system, og det skal holdes ved lige hvis du skal kunne holde balancen. For mange ældre eller mennesker der har en neurologisk lidelse, er det vanskeligt at stimulere buegangene nok. Buegangene og deres samspil med øjne og resten af kroppen, kan trænes ved helt specifikke øvelser.

Sanseapparatet

Dine muskler, sener, led, bindevæv og dit nervesystem rummer masser af små receptorer. De sender beskeder frem og tilbage for at sikre at dit nervesystem registrerer hvilken stilling du befinder dig i, og at din krop reagerer passende hvis der f.eks. sker det at du er ved at miste balancen. Sanseapparatet bliver let forstyrret f.eks. når du bliver ældre og bevæger dig mindre, eller hvis du har en neurologisk lidelse. Sanseapparatet kan stimuleres ved at lave specifikke øvelser, der f.eks. stiller krav til at du holder balancen i en uvant stilling.

Styrke

Hvis dine muskler i benene er blevet svage, kan det svække din balance. Du bruger musklerne i benene til at sikre at du står godt, og skal du afværge et fald, kræver det styrke og hurtighed i benene. Så uanset om det er fordi du er blevet ældre eller har en neurologisk lidelse, skal der trænes styrke i benene, og her findes et utal af gode øvelser.

Balancetræning er altid en del af træningen hos Neuroform. Når vi skaber en sikker ramme kan vi udfordre dig lige til grænsen af hvad du magter, og det er her der er potentiale for udvikling. Ofte går vi ud og sikrer os at træningen er mulig at overføre til den virkelige verden uden for træningssalen. Vi benytter bl.a. rulletrappen på stationen, græsplæner, skråninger og vi afprøver cyklen hvis det er dit ønske.

Hvad gør jeg?

Når du har balanceproblemer kan du henvende dig direkte til Neuroform.Så kan du få svar på eventuelle spørgsmål, og vi kan lave en aftale en tid til første konsultation, hvor du møder en af vores erfarne fysioterapeuter. Første konsultation bruges til at undersøge på hvilke områder din balance er svækket, og hvordan vi skal sammensætte et træningsforløb til dig.

Du kan ringe til os på 40 42 44 82

 

Hvad koster det at træne?

Du kan have behov for at træne 1 eller 1½ time ad gangen. Det afspejler sig naturligvis i prisen.

Prisen for 1 times behandling og træning: 995,00 kr.

 

 

Læsestof:

I denne artikel om svimmelhed, er fysioterapeut Marie Louise Irskov er interviewet omrking emnet:

Nej, du skal ikke være svimmel. 7 grunde til svimmelhed

 

 

 

 

 

BalanceWear ®

BalanceWear vesten
BalanceWear vesten

Lærke Holte Narp og Marie Louise Irskov er certificerede i BalanceWear ®.
Det betyder at vi hos Neuroform kan tage imod de mennesker der har et ønske om at afprøve BalanceWear® vesten.
Vesten er godkendt som kropsbåren hjælpemiddel – og retter sig mod mennesker der har problemer med balancen eller har Ataksi.
Altså er den typiske bruger af BalanceWear® ramt af:

  • Apopleksi
  • Traumatisk hjerneskade
  • Multipel Sclerose
  • Ataxi
  • Parkinsons
  • Neuropati
  • Eller er ældre og har balanceproblemer

BalanceWear® er en kropsbåren vest, som er udarbejdet af Cindy Gibson Horn, neurologisk fysioterapeut fra USA.
Cindy Gibson-Horn har igennem de sidste 15 år udarbejdet dette hjælpemiddel, i sit daglige arbejde med neurologiske patienter i USA, Californien.

Vesten giver ved et diskret vægtsystem, sensorisk information til nervesystemet, og derigennem påvirkes balanceevnen.
Fleksible vægte placeres på vesten, med et velcro system.
Vesten er nem at bærer og der findes to modeller – en med lændebælte – og en uden

BalanceWear® er registreret i Hjælpemiddeldatabasen under “Sansestimulerende Beklædning” og har fået tildelt HMI-Nr.: 105401.
På dette link kan du se nærmere på BalanceWear® http://www.motiontherapeutics.com/video-page-2/

 

Hvad gør jeg?

Du skal blot ringe for at aftale tid til 1. konsultation. Du kan henvende sig direkte til Neuroform, blot ved at ringe til os på 40 42 44 82. Så kan du få svar på eventuelle spørgsmål vedrørende BalanceWear®, og vi kan lave en aftale tid til en test af vesten hos Lærke eller Marie. Vi sender dig gerne informationsmateriale omkring vesten, test og priser, hvis du kontakter os.