Hjernerystelse

Hjernerystelse rammer tilfældigt og følgerne kan have store konsekvenser for den enkelte.

Du kan opleve at have hovedpine som f.eks. trykken ved tindingerne, eller bag øjnene. Du kan også opleve svimmelhed, måske særligt i forbindelse med at du færdes udendørs. Eller du kan opleve at have problemer med synet, så det er vanskeligt at arbejde ved PC’en. Dine problemer er opstået ved den påvirkning din hjerne har været udsat for. Og selv små slag mod hovedet kan ende med at give dig store problemer. Problemer som påvirker dig og din mulighed for at leve som du har gjort tidligere.

Heldigvis er det muligt at arbejde med fysiske symptomer som: svimmelhed, synsproblemer, spændinger i nakkeområdet, kvalme og meget andet.

Fysioterapi til dig der har fået en hjernerystelse

Fysioterapeuterne Karin Mikkelsen og Lærke Holte Narp brænder begge for neuro-fysioterapien. De har alle en særlig interesse for at hjælpe mennesker med følger efter en hjernerystelse. Den fysioterapeutiske behandling kommer omkring følgende:

  • Genopbygge evnen og lysten til at bevæge sig, og derved bryde med inaktiviteten.
  • Genoprette bevægeligheden i nakkens små led og muskler.
  • Smidiggøre muskler og bindevæv særligt omkring nakke, skuldre og øvre ryg.
  • Opbygge den gode balance, ved at sikre bedst mulig funktion af både den visuelle – , og den vestibulære (balance relateret til indre øre) sans, samt kroppens sanseapparat.
  • Vurdere om der er synsforstyrrelser, og evt. behov for vurdering ved neuro-optometrist.

 

Læs artiklen her  – den omhandler den seneste forskning, som peger på, at mennesker med følger efter en hjernerystelse skal hjælpes væk fra at skærme sig. Og at der er behov for en hjælpende hånd til at bringe krop, sind og kognition i spil igen.