Parkinsons sygdom

Parkinsons sygdom - behov for udholdenhedstræning
Parkinsons sygdom – behov for udholdenhedstræning

Har du Parkinsons sygdom er der mange faktorer, som har indflydelse på dit funktionsniveau og velbefindende. Motion og fysioterapi er en stor og uundværlig del af tilbuddet til dig der har Parkinsons.

Ved Parkinsons sygdom er der egentlig tale om et syndrom. Det betyder, at det er vidt forskelligt hvilke behov den enkelte har. Hos Neuroform har vi rammerne, god tid og viden, som sætter os i stand til at målrette indsatsen efter dine behov. Afhængigt af hvor meget du er ramt af din sygdom, kan du have behov for alt fra rådgivning og vejledning, til manuel behandling eller meget aktive træning.

Hvad er det vi tilbyder?

Vi har fokus på betydningen af, at få kroppen bevæget igennem – gerne ofte – for at bevare glidningen mellem bindevævslagene og forhindre kontraktur. De aktive bevægelser i alle retninger er effektive, og kan man ikke selv, så assisterer vi.

Evnen til at gå – sikkert og godt – er altid vigtig. Vi arbejder med strategier til at få rejst sig fra stolen og komme i gang, til at klare vendinger eller andet, der er en udfordring for den enkelte. Det er helt individuelt, hvad der skal til for at undgå at ”fryse”.

Forebyggelse af fald indgår i træningen, ligesom dét at kunne rejse sig fra gulv. Vi vurderer og rådgiver omkring behovet for ganghjælpemidler.

Parkinsons sygdom - behov for styrketræning
Parkinsons sygdom – behov for styrketræning

De gængse anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen om fysisk aktivitet gælder også, når man har Parkinson. Derfor vil vi gerne understøtte, at man får tilstrækkelig konditions-, udholdenheds- og styrketræning. Noget tyder desuden på, at vi for denne målgruppe skal inddrage træning af balance og koordination.

Det er almindeligt, at der opstår smerter forskellige steder i kroppen som følge af Parkinson. Vi ser, at bevægelse ofte er den bedste medicin, men går ikke af vejen for at behandle på andre måder. F.eks. er der mange, som har gavn af manuel behandling af muskler og bindevæv, når smerterne skyldes stramninger/stivhed.

Parkinsonforeningen har en meget informativ hjemmeside, hvor man kan hente flere oplysninger om sygdommen