Lammet arm eller hånd

Søger du hjælp til genoptræning af arm og hånd?

Har du en lammet arm efter at du er blevet ramt af f.eks. en hjerneskade, så vil du ofte opleve frustration over, at du ikke kan bruge armen og hånden som tidligere. Måske er det finmotorikken der driller, så det er blevet vanskeligt at skrive på PC eller knappe skjortens knapper. Er lammelserne mere udtalte, så kan du måske ikke gribe om bestikket længere. Uanset hvor svækket din arm og hånd nu er, så har du behov for genoptræning, for at få så meget af den tabte funktion som muligt tilbage.

 

Hvornår skal jeg starte med at træne?

Svaret er helt enkelt: med det samme! Armen og hånden skal arbejde med netop de opgaver du lige akkurat kan klare. Der kan være tale om at styrke evnen til at rotere i tommelen, så det bliver lettere at gribe sikkert om en genstand, men der kan også være tale om at aktivere den slappe arm, hvor skulderen smerter, og hånden er blevet hævet. Det vigtigste er at du bliver trænet på nøjagtigt det niveau der er det rette for dig, så hurtigt som muligt.

 

Får du ikke træning nok til din lammede arm?

Hvis du er udskrevet fra hospitalet og går til ambulant genoptræning, oplever du måske, at du tilbydes for lidt træning af din arm og din hånd, set hen over ugen. Eller at det er for kort tid af gangen du træner, så du ikke når det du gerne vil sammen med din fysioterapeut. Måske bliver du tilbudt holdtræning, men har behov for mere individuel træning for at få bedre funktion i armen og hånden, eller du har erfaret, at kommunen vil afslutte dit træningsforløb, til trods for at du selv oplever, at du fortsat kan forbedre f.eks. din evne til at styre armen når du skal have jakken på. Der kan være mange grunde til at søge privat genoptræning, når du ønsker at genvinde den funktion du har tabt.

 

Ønsker du privat genoptræning?

Fordi Neuroform er et privat genoptrænings tilbud, får du indflydelse på, om du vil træne 1 eller flere timer ad gangen. Du får også indflydelse på hvor hyppigt du vil træne, og hvor længe forløbet skal vare. Vores eneste speciale er genoptræning til mennesker, der er ramt af hjerneblødning, blodprop i hjernen, eller en neurologisk lidelse der giver lignende symptomer. Det betyder, at vi udelukkende arbejder med mennesker, der har udfordringer som dig, og en stor del af dem oplever at have tabt funktion i en arm. Vi har oparbejdet masser af erfaring igennem de 14 år Neuroform har eksisteret, vores behandlingsformer er gennemprøvet, og du vil opleve, at der er en sikker plan for din genoptræning.

Hos Neuroform er vi 7 autoriserede fysioterapeuter, der alle har mange års erfaring. De fælles træk ved mennesker, der er ramt af en hjerneskade er velkendte for os, ligesom de væsentlige forskelle er det. Vi er opmærksomme på, at vi sammen ændrer mest for dig, når vi får etableret en god relation til dig og dine pårørende.

I vores velindrettede lokaler, finder du alt det udstyr, der er afgørende for, at du bliver udfordret mest muligt. Vi har et utal af muligheder for, at udfordre din hånd og arm under træningen. Via el-stimulation, redskaber der stimulerer bevægelighed, og masser af småting udvalgt til, at udfordre din finmotorik og evne til, at manipulere genstande.