Sclerose

Forløb:

3. Træning / Behandling igangsættes

Søger du efter fysioterapi fordi du har Sclerose?

Sclerose - behandling og træningSclerose (Multiple Sclerose) giver fysiske udfordringer af forskellig art. Du kan opleve, at have nedsat balance, så det er blevet svært at cykle. Eller du kan have lammelser og spasticitet i benene, så du benytter en kørestol, for at komme omkring.

Der kan være perioder f.eks. efter et attack, hvor du har særlige behov for, at genvinde de færdigheder, du umiddelbart har tabt. Måske fordi du efter attack’et har en fod, der ind imellem sidder fast i underlaget, når du går. Eller fordi der er kommet mere spasticitet, så dele af kroppen har mistet sin smidighed.

Uanset graden af dine fysiske udfordringer, så vil du ofte opleve et behov for at træne, og for at kunne bevæge dig. Så du kan komme ovenpå igen, eller så du kan holde dig i så god fysisk form som muligt.

 

Ønsker du privat behandling?

Neuroform er et tilbud om privat genoptræning, og derfor har du stor indflydelse på din træning. Du vil have særlige symptomer, som du gerne vil have hjælp til at tackle, og du vil have et ønske om hvor hyppigt og hvor længe du gerne vil træne. Det er ønsker, som vi vil gøre alt for at imødekomme.

Vores eneste speciale er genoptræning til mennesker, der har Sclerose eller en anden neurologisk lidelse, der giver lignende symptomer. Det betyder, at vi udelukkende arbejder med mennesker, der har udfordringer som dig. Derfor har vi oparbejdet masser af erfaring igennem de år Neuroform har eksisteret. Og vores behandlingsformer er gennemprøvede, så du vil opleve, at der er en sikker plan for din genoptræning.

 

Vi har indrettet os, så vi kan hjælpe mennesker som dig der lever med Sclerose!

Hos Neuroform er vi 7 autoriserede fysioterapeuter, der alle har mange års erfaring. Alle de fælles træk ved mennesker, der er ramt af sclerose, eller en anden type af hjerneskade, er velkendte for os. Ligesom de væsentlige forskelle er det. Og vi er opmærksomme på, at vi sammen ændrer mest for dig, når vi får etableret en god relation til dig og dine eventuelle pårørende.

I vores velindrettede lokaler, finder du alt det udstyr, der er afgørende for, at du bliver udfordret mest muligt. Vi kan tilbyde vægtaflastet gangbåndstræning ved brug af et selesystem, der beskytter dig mod at falde, når du skal øve dig i at gå, eller f.eks. løbe igen. Vi kan også sikre dig ved brug af et liftsystem, hvis du skal op at stå, eller gå hen over gulvet. Vi har et ståstøttebord, når det at du skal stå i længere tid, er vanskeligt.
Vi har prioriteret, at have apparatur til konditions- og udholdenhedstræning, og kan derfor medvirke til at forebygge kredsløbslidelser og blodpropper.
Endelig har vi et utal af muligheder for, at udfordre din hånd og arm under træningen. Ved brug af el-stimulations apparter , redskaber der stimulerer bevægelighed, og masser af småting udvalgt til, at udfordre din finmotorik og evne til, at manipulere genstande.

 

Sclerose fysioterapi - nakke behandlingHvornår og hvordan kommer jeg igang?

Det er aldrig for sent. Heller ikke hvis du har levet med en Sclerose i mange år, og du kun sjældent går omkring. Selvom du overvejende bruger din kørestol, kan du altid beslutte dig for f.eks. at ville blive bedre til at gå, eller bedre til at stå og holde balancen. Måske skal du op at gå på gangbånd med en sele som sikkerhed, så du kan få distance og tempo i benene. Og måske skal der behandles på de gener du oplever fra spastisk muskulatur og stramt bindevæv, for at sikre mere smidighed i kroppen. Ofte vil du opnå den sidegevinst, at træningen bedrer dit humør.

Hvis din diagnose er ny, så hjælper vi dig også gerne. Det kan være du har så diskrete symptomer, at vi blot skal støtte dig og yde supervision. Hvis det f.eks. er vanskeligt at koordinere bevægelser med den ene hånd, eller hvis du oplever at foden er usikker og knæet overstrækker. Vi er gerne med på sidelinjen, og finder de gode øvelser til dig. Så kan vi supervicere din egen træning hjemme, eller i dit lokale fitness center.

 

Forundersøgelse se her!