Genoptræning efter hjernetumor

Forløb:

3. Træning / Behandling igangsættes

Har du behov for genoptræning, fordi du har en hjernetumor, eller er opereret for en hjernetumor?

Privat genoptræning hjerne tumorHvis du har en hjernetumor, eller er opereret for en hjernetumor, vil du ofte opleve, at der er opstået lammelser i kroppen. Du kan opleve, at det er vanskeligt, at sidde på kanten af sengen, fordi din overkrop nu er svag i den ene side. Lammelserne kan følges af spasticitet, som gør det vanskeligt for dig f.eks. at åbne hånden. Også din følesans kan være svækket, så du har svært ved at mærke når en anden rør ved din hånd. Måske er det tilmed vanskeligt, at mærke hvor hånden befinder sig henne – ligger den i skødet, eller er den gledet ned og hænger langs siden? Er du ramt af lammelser i benet, vil det at stå og gå være forbundet med utryghed og besvær. Du vil typisk opleve, at du må bevæge dig i lavere tempo end du plejer.

Alle disse fysiske symptomer kan du arbejde på at bedre sammen med fysioterapeuten. Din genoptræning er vigtig, fordi du skal have mulighed for, helt eller delvist, at genvinde de færdigheder du har tabt.

 

Får du ikke den rette træning?

Hvis du for nyligt er blevet opereret for en hjernetumor, så har du måske oplevet frustrationer over den ambulante behandling efter din udskrivelse fra hospitalet.  Det kan handle om, at du alt i alt ikke får træning nok set hen over ugen. Du kan opleve, at det ikke er hyppigt nok du kan komme til træning, eller at det er for kort tid af gangen du træner, så du ikke når det du gerne vil sammen med din fysioterapeut. Måske har du erfaret at kommunen vil afslutte dit træningsforløb, til trods for at du selv oplever, at du fortsat kan forbedre f.eks. din evne til at gå. Endelig kan det også handle om, at din fysioterapeut ikke har tilstrækkeligt med erfaring, med netop det som du kunne ønske. Eller at du overvejende tilbydes træning på hold, selvom du har behov for mere individuel og mere specialiseret træning.

 

Ønsker du privat genoptræning?

Fordi Neuroform er et privat genoptrænings tilbud, får du indflydelse på, om du vil træne 1 time, 1½, 2 eller 3 timer ad gangen. Du får også indflydelse på hvor hyppigt du vil træne, og hvor længe forløbet skal vare. Vores eneste speciale er genoptræning til mennesker, der er ramt af hjernetumor, eller en neurologisk lidelse, der giver lignende symptomer. Det betyder, at vi udelukkende arbejder med mennesker, der har udfordringer som dig. Vi har oparbejdet masser af erfaring igennem de 14 år Neuroform har eksisteret, vores behandlingsformer er gennemprøvet, og du vil opleve, at der er en sikker plan for din genoptræning.

Hos Neuroform er vi 7 autoriserede fysioterapeuter, der alle har mange års erfaring. De fælles træk ved mennesker, der er ramt af en hjerneskade er velkendte for os, ligesom de væsentlige forskelle er det. Vi er opmærksomme på, at vi sammen ændrer mest for dig, når vi får etableret en god relation til dig og dine pårørende.

I vores velindrettede lokaler, finder du alt det udstyr, der er afgørende for, at du bliver udfordret mest muligt. Vi kan tilbyde vægtaflastet gangbåndstræning ved brug af et selesystem, der beskytter dig mod at falde, når du skal øve dig i at gå. Vi kan også sikre dig ved brug af et liftsystem, hvis du skal op at stå, eller gå hen over gulvet. Vi har et ståstøttebord, hvis det at du skal stå i længere tid er vanskeligt. Vi har prioriteret, at have apparatur til konditions- og udholdenhedstræning, og kan derfor medvirke til at forebygge kredsløbslidelser og blodpropper. Endelig har vi et utal af muligheder for, at udfordre din hånd og arm under træningen. Via el-stimulation, redskaber der stimulerer bevægelighed, og masser af småting udvalgt til, at udfordre din finmotorik og evne til, at manipulere genstande.

 

Hvornår skal jeg starte min genoptræning?

Når du er blevet opereret for en hjernetumor, og kroppen er svækket, så skal din genoptræning starte så tidligt som det er muligt. Indenfor de første måneder er det vigtigt, at du prioriterer din genoptræning højt. Det er nemlig her hjernen og nervesystemet har lettest ved, at omorganiseres og genopbygges efter en skade. Derfor skal din hjerne udfordres meget målrettet, ved at du får de helt rette øvelser og passende med hjælp. F.eks. når du skal genindlære hvordan du flytter benet når du skal går, og hvordan du bedst aktiverer din arm, når du ønsker at gribe fat om en genstand med hånden.

 

Det er aldrig for sent!

Hjernetumor - træning at haser

Der er en stor gevinst ved, at du kommer til træning tidligt i dit sygdomsforløb. Men har du levet med følgerne efter en hjernetumor i mange år,  er det slet ikke for sent at starte genoptræning. Hvis du f.eks. beslutter at du vil blive bedre til at gå, så kan vi bl.a. tilbyde dig, at du kommer på gangbånd med en sele som sikkerhed, så du kan få distance og tempo i benene. Måske skal der behandles på de gener du oplever fra spastisk muskulatur og stramt bindevæv. Derved sikrer vi mere smidighed i kroppen når du skal gå. Ofte vil du opnå den sidegevinst, at træningen bedrer dit humør. Vi vil rigtig gerne møde både dig, der er for ganske nyligt har fået skader efter en hjernetumor. Men også dig, der har levet med skaden i flere år – det er nemlig aldrig for sent at komme i bedre form.

Når du kontakter Neuroform, kan det både være med det formål at supplere din ambulante genoptræning i kommunen, din træning på rehabiliteringshjemmet eller din vederlagsfri træning. Men vi har også mulighed for, at tilbyde dig et intensivt forløb, hvor Neuroform står for det fulde program i din genoptræning. Et forløb der f.eks. starter så snart du har forladt hospitalet.

Forundersøgelse – tryk her!