Til pårørende
Du der er pårørende til et menneske ramt af en hjerneskade, eller en anden neurologisk lidelse, oplever ofta at have et arbejde som ”tvungen” frivillig. Du gør det gerne, men du har det måske også svært med, at alle tager det for givet, at du påtager dig alle opgaver.
Vi kan desværre ikke tage disse opgaver fra dig, men vi stiller op til råd, vejledning, vi lytter og sparer gerne. Pårørende er mere end velkomne her!
Hvad gør jeg som pårørende?
- Har du lyst til at kigge med under træningen, så er du mere end velkommen til det. Vi taler sammen undervejs, hvis det af en eller anden grund er nødvendigt, at du ikke er med til al træningen.
- Har du blot lyst til, at sidde og tage dig en velfortjent pause, så er der altid kaffe på kanden, og en plads hvor du kan sidde med en bog.
- Har du behov for, at sidde og arbejde, eller blot et ønske om at kunne bruge din PC, så er det oftest muligt at finde en stille plads til det.
- Neuroform ligger ikke langt fra City 2, hvor der er masser af muligheder for at shoppe.
- Skal du blot handle dagligvarer, så er vi naboer til Rema1000.
- Og så er der naturligvis masser af muligheder for, at gå sig en tur i området.
Her er praktisk information
- Kommer din ramte pårørende i kørestol eller støttet til en rollator, så er der indgang via en rampe fra bagsiden af bygningen. Her er adressen Dalbergstrøget 2.
- Fra hovedindgangen Struergade 12 er der først ét trin ind i opgangen, derefter 5 trin op til os. Der er gelænder til begge sider ved den indendørs trappe i opgangen.
- Der er plads til, at sidde og vente, hvis du og/eller din ramte pårørende kommer i god tid. Og der er altid kaffe, te og vand på kanden.
- Vi er parate til at tage imod din ramte pårørende og dig. Hvis din ramte pårørende har behov for hjælp, med f.eks. at komme af jakken, så hjælper vi med det.
- Vi bor blot 150 meter fra Høje Taastrup station, så der er ikke langt at gå, hvis du og/eller din ramte pårørende kommer med bus eller tog
Hvem kan du ellers møde
Behandlerfællesskabet er vores stolthed. Vi er nemlig flere faggrupper, der kan understøtte den rehabilitering, som I der kommer i huset har brug for.
Det betyder i praksis, at du hos Neuroform kan møde audiologopæd (eller talepædagog) Karen Kaiser-Fogedby. Har du et ønske om at møde en ergoterapeut, så tager vi kontakt til vores gode samarbejdspartner Nilo fra Københavns Mobile Ergoterapi.
Neuroform huser Institut for Hjernetræning der drives af Ann-Helen Pettersen
Transport
Flextrafik
Uanset om du kommer med bil, bus, tog eller handicaptransport, er det let at komme til Neuroform.
Når du træner hos Neuroform har du mulighed for at benytte Flextrafik. Flextrafik hører under Movia, og er et tilbud til dig, der ikke kan benytte den almindelige kollektive trafik. Som bruger af Flexhandicap kan du køre 104 enkeltture i perioden 1. januar til 31. december. Hvis du får behov for at køre mere end 104 ture i et kalenderår, skal du søge via din kommune, som i særlige tilfælde har mulighed for at visitere til flere ture.
For at blive medlem af kørselsordningen skal du henvende dig i din kommune, som visiterer dig til kørslen.
Adgang med kørestol eller rollator
Vi har en rampe på bagsiden af bygningen, så du let kan komme ind med kørestol eller rollator. Adressen på bag-indgangen, der har rampe, er “Dalbergstrøget 2”.
Bestiller du Flextransport online:
Hvis du booker dine tider online så kan du i feltet “Besked til chaufføren ved aflevering” skrive: Køres til Dalbergstrøget 2. Neuroform.
Bestiller du Flextransport pr. telefon:
Hvis du booker dine tider pr telefon, og kommer med kørestol eller rollator, så kan du bede om at de noterer at kørslen er til Dalbergstrøget 2. Neuroform.
Offentlig transport
Neuroform ligger ca. 100 meter fra Høje Taastrup Station, hvortil der går både busser, s-tog og regionaltog.
Kommer du i bil
Kommer du i bil, er der masser af parkerings muligheder i området omkring Neuroform. Ofte – men ikke altid, lige ved døren..
Husk P-skiven, og tjek skiltningen, for der er enten 2 eller 3 timers parkering.
Der er nogle få “Handicap P-pladser” lige omkring os, bla. ved indgangen Struergade 12, og på modsatte side af gaden, ved “bagindgangen” (Dalbergstrøget 2).
P-skiven gælder også for dig der har et Handicap P-skilt, og holder på en handicap P-plads – her er nemlig også tidsbegrænsning.
Det er vigtigt at tjekke, at du holder indenfor stregerne, for Parkeringsvagterne er her dagen lang!