Re-Mind behandling

Ny medicinsk behandling til stroke, hjernerystelse, følger efter Covid…

For 9 år siden hørte vi første gang om en behandling, der kunne mindske den inflammation som opstår i hjernen efter et stroke. Den blev tilbudt i USA, og senere i Australien. Med mellemrum siden da er der landet mails i indbakken med videnskabelige studier omkring behandlingen med medicinen Eternacept. Så vi har fulgt med, og ved at det har forskere også gjort både på OUH og Skejby Sygehus.

I januar dukker Michael Skivesen op – ham kender vi rigtig godt, fra mange års samarbejde omkring kvalitets trænings udstyr til fysioterapeuter i neurorehabilitering. Michael fortæller begejstret, at han har bragt behandlingsmetoden til Danmark! Behandlingen hedder i Danmark Re-Mind, og nu skal behandlingen tilbydes på Sjælland hos Neuroform i løbet af april 2024.

 

HVEM retter behandlingen sig imod?

De der har haft gavn af behandlingen er mennesker, der lever med en erhvervet hjerneskade, som f.eks. en blodprop i hjernen, en hjerneblødning, eller en traumatisk hjerneskade.

Behandlingen har også vist sig at afhjælpe symptomer hos mennesker med længerevarende følger efter en hjernerystelse eller COVID.

 

Hvilken virkning har behandlingen?

Det der gør indtryk på os som fysioterapeuter er, at tilbagemeldingerne på behandlingen er forbedringer som vi ellers har svært ved at opnå. Det er bedret følesans, mindre træthed, bedret koncentrationsevne, mindre hjernetræthed, og færre smerter. Oven i det hører vi om mindsket spasticitet, og forbedret evne til at bevæge sig, ligesom behandlingen kan have positiv indflydelse på taleevnen.

 

Hvordan behandler man?

Eternacept er et godkendt lægemiddel der er benyttet igennem mange år til anden behandling. Man ved i dag at der optår en kronisk inflammatorisk tilstand i hjernen, hos mennesker der har en erhvervet hjerneskade. Det er den inflammation som Eternacept kan dæmpe.

Det særlige ved Re-Mind behandlingen er, at man sender Eternacept til hjernen. Man giver lægemidlet som indsprøjtning, og derefter tippes den briks som klienten ligger på, så hovedet ligger lavere end hjerte. Man kalder det Trendelenburg-position, og positionen udnyttes til hurtigt at sende Eternacept i retningen af hjernen, der hvor stoffet skal gøre sin virkning.

 

Hvor får jeg mere information om Re-mind behandling

Hvis du vil vide mere om behandlingen, så er det bedste du kan gøre, at kigge ind på Re-Mind hjemmesiden, eller tage kontakt til RN Clinik i Århus. Teamet er meget hjælpsomme, og tager gerne en snak med dig.

Du må også gerne ringe til os på + 45 40 42 44 82 – så skal vi fortælle dig mere!