Har du en helt anden lidelse?

Neurologisk fysioterapi

Du leder måske efter fysioterapi fordi du har spasticitet i benene som forstyrrer dig når du går.
Eller fordi du har problemer med at holde balancen når du skal rejse dig fra stolen.
Det er måske blevet svært at løfte armen og gribe om koppen på hylden i køkkenskabet, fordi dine kræfter er aftaget.
Og du har et ønske om, at vende en nedadgående spiral.

Du kan ikke finde dig selv på listen over de hyppigst forekommende diagnoser.
Det er dem du finder under ”hvem kan vi hjælpe”.

Så herunder får du en liste over hvilke mennesker, der ellers kommer i klinikken.
Det er mennesker ramt af:

CP (cerebral parese)

Neuropati

Cerebellar ataksi

Dykkersyge

Spinal stenose

AMN (Adrenomyeloneuropati)

Svimmelhed

hATTR (transthyretin-medieret amyloidose med polyneuropati)

Følger efter stråling af centralnervesystemet

 

Kan du fortsat ikke finde din diagnose på listen? Så skal du blot kontakte os og forklare hvilke udfordringer du står med. Det er nemlig som udgangspunkt dine udfordringer, symptomer og den måde du bevæger dig på, som vi arbejder med. Og du er ikke alene med, at have ataksi, føleforstyrrelser, smerter, dropfod, spasticitet og kraftesløshed. Det er fælles træk ved rigtig mange neurologiske lidelser.

 

Ønsker du privat behandling?

Neuroform er et tilbud om privat genoptræning, til mennesker, der er ramt af en neurologisk lidelse. Derfor har du stor indflydelse på din træning. Du har særlige symptomer, som du gerne vil have hjælp til at tackle, og du har et ønske om hvor hyppigt og hvor længe du gerne vil træne. Det er ønsker, som vi vil gøre alt for at imødekomme.

Vi arbejder udelukkende med mennesker, der har udfordringer som dig. Derfor har vi oparbejdet masser af erfaring igennem de år Neuroform har eksisteret. Og vores behandlingsformer er gennemprøvede, så du vil opleve, at der er en sikker plan for din genoptræning.

 

Vi har indrettet os, så vi kan hjælpe mennesker som dig!

Hos Neuroform er vi 7 autoriserede fysioterapeuter, der alle har mange års erfaring. Alle de fælles træk ved mennesker, der er ramt af neurologiske lidelser, er velkendte for os. Ligesom de væsentlige forskelle er det. Og vi er opmærksomme på, at vi sammen ændrer mest for dig, når vi får etableret en god relation til dig og dine eventuelle pårørende.

I vores velindrettede lokaler, finder du alt det udstyr, der er afgørende for, at du bliver udfordret mest muligt. Vi kan tilbyde vægtaflastet gangbåndstræning ved brug af et selesystem, der beskytter dig mod at falde, når du skal øve dig i at gå, eller f.eks. løbe igen. Vi kan også sikre dig ved brug af et liftsystem, hvis du skal op at stå, eller gå hen over gulvet. Vi har et ståstøttebord, når det at du skal stå i længere tid, er vanskeligt.
Vi har prioriteret, at have apparatur til konditions- og udholdenhedstræning, og kan derfor medvirke til at forebygge kredsløbslidelser og blodpropper.
Endelig har vi et utal af muligheder for, at udfordre din hånd og arm under træningen. Ved brug af el-stimulations apparater, redskaber der stimulerer bevægelighed, og masser af småting udvalgt til, at udfordre din finmotorik og evne til, at manipulere genstande.

 

Hvornår og hvordan kommer jeg i gang?

Det er aldrig for sent. Heller ikke hvis du har levet med en neurologisk lidelse i mange år, og du kun sjældent går omkring. Hvis du overvejende bruger din kørestol, kan du altid beslutte dig for f.eks. at ville blive bedre til at gå, eller bedre til at stå og holde balancen. Måske skal du op at gå på gangbånd med en sele som sikkerhed, så du kan få distance og tempo i benene. Og måske skal der behandles på de gener du oplever fra spastisk muskulatur og stramt bindevæv, for at sikre mere smidighed i kroppen. Ofte vil du opnå den sidegevinst, at træningen bedrer dit humør.

Hvis din diagnose er ny, så hjælper vi dig også gerne. Det kan være du har så diskrete symptomer, at vi blot skal støtte dig og yde supervision. Hvis det f.eks. er vanskeligt at koordinere bevægelser med den ene hånd, eller hvis du f.eks. oplever, at foden er usikker og knæet overstrækkes . Vi er gerne med på sidelinjen, og finder de gode øvelser til dig. Så kan vi supervisere din egen træning hjemme, eller i dit lokale fitness center.

Forløb:

1. Ring / book tid 
2. Forundersøgelse
3. Træning / Behandling igangsættes

Forundersøgelse se her!