Neurologisk genoptræning

Søger du efter neurologisk genoptræning?

Neurologisk Genoptræning er til dig er ramt af en neurologisk lidelse, som f.eks. en hjerneblødning eller blodprop i hjernen. Det er også genoptræning for dig, der lider af Parkinsons sygdom, sklerose, Guillain Barré, følger efter en hjernetumor, traumatisk hjerneskade eller iltmangel, stenoser eller en anden neurologisk sygdom.

Neurologiske lidelser har masser af fælles træk. Det kan ske du oplever, at have lammelser i venstre arm og ben – er lammelserne i din højre side, har du måske tilmed vanskeligt ved at tale. Lammelser kan følges af spasticitet, som gør det vanskeligt for dig f.eks. at åbne hånden. Din følesans kan være svækket, så du har svært ved at mærke når en anden rør ved din hånd, og måske er det tilmed vanskeligt at mærke hvor hånden er henne. Oftest vil du opleve at du nu må bevæge dig i lavere tempo end du plejer, og hvis du er ramt af lammelser i benet, er det at stå og gå forbundet med utryghed og besvær.

 

Vi er specialiseret i genoptræning efter:

 

Får du ikke den rette træning?

 

Har du for nyligt fået en blodprop i hjernen eller en anden neurologisk lidelse, så har du måske oplevet frustrationer over den ambulante behandling efter din udskrivelse fra hospitalet. Det kan handle om, at du overvejende tilbydes træning på hold selvom du har behov for mere individuel træning, eller at din fysioterapeut ikke har den erfaring med din lidelse som du kunne ønske. Det kan også handle om, at du alt i alt ikke får træning nok set hen over ugen, eller at kommunen vil afslutte dit træningsforløb, mens du oplever, at du fortsat kan forbedre f.eks. din evne til at gå.

 

Ønsker du privat genoptræning?

 

Fordi Neuroform er et privat genoptrænings tilbud, får du indflydelse på hvor meget træning du skal have og hvor længe den skal vare. Vores eneste speciale er neurologisk genoptræning, hvilket betyder at vi udelukkende arbejder med mennesker der har udfordringer som dig. Vi har derfor oparbejdet masser af erfaring igennem de 14 år Neuroform har eksisteret, vores behandlingsformer er gennemprøvet og du vil opleve, at der er en sikker plan for din genoptræning.

Hos Neuroform er vi 7 autoriserede fysioterapeuter, der alle har mange års erfaring. De fælles træk ved neurologiske lidelser er velkendte for os, ligesom de væsentlige forskelle er det. Vi er opmærksomme på, at vi sammen ændrer mest for dig, når vi får etableret en god relation til dig og dine pårørende.

I vores velindrettede lokaler, finder du alt det udstyr, der er afgørende for, at du bliver udfordret mest muligt. Vi kan tilbyde vægtaflastet gangbåndstræning ved brug af et selesystem, der beskytter dig mod at falde, når du skal øve dig i at gå. Vi kan også sikre dig ved brug af et liftsystem, hvis du skal op at stå, eller gå hen over gulvet. Vi har naturligvis et ståstøttebord, hvis det at stå i længere tid er vanskeligt, og vi har prioriteret, at have apparatur til konditions- og udholdenhedstræning, så vi bl.a. kan forebygge kredsløbslidelser. Endelig har vi et utal af muligheder for at udfordre din hånd og arm. Med el-stimulation, redskaber der stimulerer bevægelighed og masser af småting udvalgt til at udfordre din finmotorik og evne til at manipulere genstande.

 

Hvornår skal jeg starte min genoptræning?

 

Når du bliver ramt af en skade i centralnervesystemet, skal din genoptræning starte så tidligt som det er muligt. Indenfor de første 3 – 8 måneder er det vigtigt, at prioritere din genoptræning højt, da det er i det tidsrum hjernen og nervesystemet har lettest ved, at omorganiseres og genopbygges efter en skade. Derfor skal din hjerne udfordres meget målrettet, ved at du får stillet de helt rigtige opgaver og krav til f.eks. hvordan du flytter benet når du skal går, og hvordan du bedst aktiverer din arm, når du ønsker at gribe fat om en genstand med hånden.

 

Det er aldrig for sent!

 

Der er en stor gevinst ved at komme tidligt i dit sygdomsforløb. Men selvom du i mange år har levet med, at du overvejende bruger din kørestol, og kun sjældent går omkring, så er det aldrig for sent, at beslutte sig for f.eks. at ville blive bedre til at gå. Måske skal du op at gå på gangbånd med en sele som sikkerhed, så du kan få distance og tempo i benene. Og måske skal der behandles på de gener du oplever fra spastisk muskulatur og stramt bindevæv, for at sikre mere smidighed i kroppen når du skal gå. Ofte vil du opnå den sidegevinst, at det bedrer dit humør når du begynder at træne. Derfor vil vi rigtig gerne møde både dig, der er for ganske nyligt har fået en skade eller sygdom, men også dig, der har levet med skaden eller sygdom i flere år.

Når du kontakter Neuroform, kan det både være med det formål at supplere din ambulante genoptræning i kommunen, din træning på rehabiliteringshjemmet eller din vederlagsfri træning. Men vi har også mulighed for, at tilbyde dig et intensivt forløb hvor Neuroform står for det fulde program i din genoptræning. Et forløb der f.eks. starter så snart du har forladt hospitalet.

 

Du skal blot ringe og aftale tid til forundersøgelse

 

For at sikre, at det bliver det allerbedste forløb for dig, så skal vi se dig til en forundersøgelse. Du må meget gerne tage en pårørende med. Ved forundersøgelsen taler vi om alt fra dit sygdomsforløb og dit mål for træningen, til praktiske forhold som træningsmængde og ugeplan. Du bliver undersøgt, så  vi kender dit funktionsniveau, og så vi kan se både hvad der er blevet svært for dig, men også hvad du fortsat mestrer. Slutteligt aftaler vi hvor mange hyppigt du skal træne og hvor længe.

Vi tilbyder forløb der starter fra ca. 4.000,00 kr. om måneden, til de der f.eks. blot har behov for en enkelt time om ugen, eller hvor økonomien begrænser. Men vi har også intensive langvarige forløb – hvor vi tilbyder dig træning 2-3 timer flere gange om ugen, og hvor udgiften ligger på ca. 15.000,00 kr. om måneden.

Du skal blot ringe til 40 42 44 82 – så laver vi en aftale.