Steen blev ramt af en blodprop i hjernen

Steen er 68 år og efter 35 år i udlandet returneret til Odsherred. Pensioneret, sammen med sin hustru rejser Steen ofte på golfrejser. Steen lever et på alle måder aktivt liv, da han rammes af en blodprop i hjernen. Blodproppen påvirker førligheden i højre arm og hånd og giver styringsbesvær af højre ben.

Finmotorikken er forstyrret, hånden hævet, og der er ringe styrke. Der er høj spænding i musklerne, og smerter i armen. Steen udskrives efter 3 uger, fra hospitalet, og påbegynder træning i kommunalt regi, men mangler intensitet i sin træning. Derfor kontakter Steen Neuroform for i første omgang, at supplere den kommunale træning.

Steens forløb er individuelt tilrettelagt, og han træner 3 formiddage om ugen i 2 eller 3 timer. Det er vigtigt for Steen at nå sit mål. Det er højt sat: sigter efter igen at kunne spille golf på højt niveau. Det kræver megen kontrol af skulder/arm og ben.

Træningen tilrettelægges så Steen i første omgang træner aktivering af de muskler der skal stabilisere skulderbladet, koordinationen over skulderleddet, og sideløbende udfordres han på finmotorikken.

Hjemme er Steen flittig med at træne, og får derfor skiftende hjemmeøvelser. Han benytter et elstimulations-apparat til at fremme bevægeligheden i håndleddet, og mindske hævelsen af hånden.

Steen begynder som det første at genvinde noget af kontrollen over skulderleddet. Evnen til at udføre finmotoriske opgaver udvikles herefter langsomt, og Steen kan efter den første måned igen skrive læseligt.

Der er høj grad af fokus på arm og håndfunktion, men der er også plads til at træne kondition, styrke og koordination for benene.

Da Steen efter 5 måneder afslutter sit forløb hos Neuroform, er funktionen i arm og hånd så god at Steen kan udføre arbejde over hovedhøjde (f.eks. at sætte en fuglekasse op og skifte el-pærer i loftslamper). Han kan klare mange fysisk tunge opgaver, som kræver, at han kan løfte og bære, som f.eks. at benytte kløvemaskine til brænde og bære brænde ind.

Steen var usikker på igen at skulle cykle, så det afprøvede vi – det viser sig at Steen nu kan både cykle, orientere sig og afgive diverse tegn med hø. arm. Han kan ligeledes køre bil og montere sikkerhedssele med hø. hånd alene.

Steen er ikke den golfspiller han var engang, men han øver sig stadig i “det gode kraftfulde sving”.

Her kan du læse mere om hvordan du kommer igang med dit eget genoptræningsforløb!