Lena blev lam i kroppens venstre side

Lena er 65 og ansat i bogholderiet i en større virksomhed, da hun rammes af en blodprop i hjernen. Blodproppen lammer fuldstændigt venstre ben og arm, og Lena har ondt i den lammede del af kroppen.

Da Lena henvender sig til Neuroform, er der gået ca. 8 måneder med rehabilitering. Lena har problemer med kredsløbet særligt i benene, og da Lena pådrager sig et sår på lammede bens ankel, er det meget vanskeligt at få ophelingsprocessen i gang. Det går så langsomt, at der en overgang er trussel om amputation. Da hun sidder i kørestol og ikke i stand til at rejse sig selv, eller at gå, er det vanskeligt selv at gøre noget, for at bedre cirkulationen i benet.

 

Lena påbegynder sit træningsforløb

hos Neuroform 

efter blodprop i hjernen

Lena starter trænering op med 4 timer hver uge. Det er en udfordrende start, for Lena er ikke vant til at bevæge sig, men det viser sig at Lena har masser af potentiale for at komme på benene.

Vi sammensætter træningen, så der er maksimalt fokus på at få Lena gjort parat til at gå, og efter nogle uger er hun i stand til at rejse sig med kun lidt hjælp, at gå med personstøtte og en 4-punktsstok i højre hånd. Der er nu fin fremgang i opheling af såret på lammede ben.

Umiddelbart skal Lena ikke gå selv, for balancen er fortsat nedsat. Men da Lena er blevet sikker sine egne evner, er hun let at hjælpe, og vi går i gang med dels at instruere noget familie der hyppigt besøger Lena. I tillæg har vi nu planlagt at 2 af de plejere der er mest omkring Lena, kommer med til træning. Målet er at Lena skal op at gå dagligt.

Selv har Lena købt en Combi-bike (særlig cykel til både arme og ben, og som kan benyttes siddende i stilling), som hun benytter hyppigt.

 

Du kan læse mere om hvordan du kommer igang med dit eget genoptræningsforløb her