Karl Christian fik en blodprop i hjernen

Karl Chr. fik hjertestop i 2011 – 4 år senere bliver han ramt af en blodprop i hjernen

Under træningeKC på cykeln med cykelholdet fik Karl Chr. hjertestop på et lidt øde strækning. Det var i 2011. Cykelholdet, med Ole i spidsen, reddede Karl Chr. ved bla. at starte hjertemassage. Karl Chr. fik ingen mén af hjertestoppet og cykelvennerne jublede, da han var tilbage på holdet igen – ringen var sluttet.

Den 1. januar 2015 får KC helt uvarslet en blodprop i hjernen. Han lammes i højre side af kroppen, og evnen til at tale og skrive forsvinder helt, men mentalt og intellektuelt er der ingen skader.
Karl Chr. påbegynder et langt rehabiliteringsforløb, hvor han genvinder sin gangfunktion, mens det er langt vanskeligere at få kontrol over armen.
Efter næsten 10 måneder flytter Karl Chr. hjem igen. Karl Chr. fortsætter med at træne intensivt, og på nuværende tidspunkt kombinerer Karl Chr. styrketræning hos fysioterapeut, kommunal fysioterapi hvor gangfunktionen er i fokus, samt træning af arm og hånd hos Neuroform. Og udviklingen fortsætter støt og roligt.

Cykelholdet spøger i baghovedet på Karl Chr., han savner turene, træningen og det sociale samvær, men vil ikke være til besvær endnu engang. I august 2016 aftaler Karl Chr. og Ole dog, at køre en prøvetur – en tur der ender med at de tilbagelægger 20 km.! Turen slutter ved ”klubhuset”, hvor han får en heltemodtagelse, af det trofaste cykelhold der endnu engang tilbyder ubetinget og total opbakning. Næste cykeltur bliver på 23 km og træningen er nu planlagt til hver søndag.
Talesproget er fortsat en stor udfordring, men det er bedret betydeligt, og skriftsproget følger lige så stille med. Karl Chr. taletræner fortsat, og er god til både at kommunikere og kompensere når det er nødvendigt. Han har vilje, stædighed, humor samt en eliteidrætsudøvers udholdenhed med i bagagen (svømmer ved OL München 1972).

Karl Chr. vinder fortsat nye færdigheder, både fordi han træner målrettet, men også fordi han gerne tager fat på nye udfordringer. Og selvom der er perioder hvor kurven for udvikling flader ud, holder Karl Chr. fast i sin intensive træning, med en bevidsthed om at kroppens færdigheder skal vedligeholdes.

 

Her kan du læse hvordan du kommer igang med dit genoptræningsforløb!