Jens Peter lever med Parkinsons sygdom  

Parkinson træning

Jens Peter har levet med Parkinsons sygdom igennem flere år, men han fik sin diagnose i sommeren 2020. ”Jeg er sikker på, at jeg fik symptomer mange år før. Men pga. en meget stresset arbejdssituation registrerede jeg ikke symptomerne. Jeg måtte sygemelde mig i slutningen at 2018 med en stress-relateret depression i forbindelse med udredningen af denne blev Parkinson afdækket”.

 

Det var en lettelse at få diagnosen Parkinsons sygdom

Når du rammes af Parkinsons sygdom vil symptomerne i starten ofte være uklare. De opstår ofte først i den ene halvdel af kroppen, for derefter at sprede sig til den anden side. Dine bevægelser bliver langsomme, og der opstår ofte let rysten. Stemmen kan svækkes, og ind imellem tilstøder depression.

Jens Peter fortæller at ”…med behandlingen for depressionen og medicinering for Parkinson fik jeg det så godt, som jeg ikke havde haft det i mange år. Det var derfor på sin vis en lettelse, at få diagnosen. Jeg forsøgte, at sætte mig ind i hvad Parkinson var og konkluderede at medicin, motion og fysioterapi var vigtig for, at have det godt og holde udviklingen af sygdommen nede.”

 

Træning hos Neuroform

”Jeg søgte på nettet og fandt Neuroform der lå transportmæssigt perfekt for mig”. Siden sommeren 2020 har Jens Peter passet sin træning hos Neuroform. Han kommer regelmæssigt og træner en time.

For Jens Peter er kombinationen: motion-styrketræning-balance-smidigheds-træning afgørende. Det er her fysioterapeuten med sin særlige viden kan udfordre Jens Peter. Det betyder at han får trænet med høj puls og derved drager omsorg for sit kredsløb. Ligesom han får vedligeholdt den styrke i særligt benenes store muskler, som er vigtigt for at kunne færdes sikkert.

Jens Peter træner balancen – det foregår i sikre rammer, men udfordrer ham på nøjagtigt de områder, der er væsentlige for ham. Dvs. han får trænet sin reaktionsevne, og evnen til at flytte sig hurtigt. At kunne dreje hovedet – kigge op og ned og skifte retning. Og endelig det – der udfordrer os alle – at håndtere når der stilles flere opgaver på én gang.

”Hos Neuroform blev jeg taget godt i mod og fornemmede en professionel viden om fysioterapi og Parkinson. Jeg er tryg i samarbejdet med både min faste fysioterapeut og afløsere. Træningen gør en forskel, men det er selvfølgelig ærgerligt det ikke er vederlagsfrit”.

 

Jens Peter holder fast i det aktive liv

Jens Peter holde fast i at leve aktivt. Han er bevidst om at kombinationen af den rette medicin og fysisk aktivitet er afgørende for hans livskvalitet. Hjemme er Jens Peter struktureret og har et selvtræningsprogram som han udfører dagligt. Han har det seneste år dyrket ugentlige bordtennis på et lokalt hold. Og han holder fast i at transporten til al træning foregår på cykel. Når vejret er til det bliver det i øvrigt også til cykelture på både 10, 15 0g 25 km..

Her kan du læse mere om hvordan du kan komme igang med træning hos Neuroform