Jacob blev lammet efter en hjerneblødning

Jacob er 47 og far til 2 drenge. Han er midt i at skifte job da han rammes af en hjerneblødning og lammes i hele venstre kropshalvdel. Jacob har været under rehabilitering i ca. et år, da han henvender sig til Neuroform, for at få suppleret sin træning ved kommunen.

Jacob er kommet langt, men har haft store udfordringer undervejs, bl.a. i form af en cancersygdom. Jacob har udsigt til igen at påbegynde arbejde, men er svækket efter lang tids sygdom, og har fortsat udtalte lammelser. Jacob er gående uden nogen form for støtte, men tempo er langsomt, og funktionen i armen er meget nedsat.

Jacob opstarter et forløb hvor han træner 3 timer 2 gange om ugen. Han er meget engageret i sin rehabilitering, og opsøger de forskellige tiltag der kan fremme hans fysiske og mentale funktionsniveau. Han har derfor en pakket kalender, som vi skal tage hensyn til for at få intensiv fysisk træning passet ind.

 

Jacob har i skrivende stund været i træningsforløb i gennem 3 måneder, og det går støt fremad. Han har næsten fordoblet sin gangdistance og det samme gælder tempoet. Efter at vi en periode har arbejdet med dropfodsstimulator, har Jacob fundet frem til den stimulator, der løfter foden flot når han går. Stimulatoren giver os yderligere mulighed for at øge tempoet på gangbåndet.

På gangbåndet træner Jacob iført sele (LiteGait) for at sikre mod fald. Det giver os en unik mulighed for at skrue op for tempo, gå op ad bakke og frem for alt, at udfordre Jacob på selv at holde balancen, idet han går uden at støtte ved gelænderet.

Jacob træner også på trapperne, med den hensigt at opøve en mere normal styring af venstre ben. Trapperne er en bonus for styrken i benene, men vi supplere naturligvis med styrketræning i maskinerne. Der er på alle niveauer af træningen fokus på at venstre ben inddrages på normal vis. Haserne på bagsiden af låret får særlig opmærksomhed, da de – som det er helt typisk – er meget svage, og derfor svære at “tænde”.

Jacob er således midt i et spændende forløb, og hvor en større del af projektet fremover bliver udfordringen med, at bedre funktionen i venstre arm.

 

Her kan du læse hvordan du kommer igang med dit genoptræningsforløb!