Sklerose

Bevægelse i overkroppen - ude af kørestolen
Bevægelse i overkroppen – ude af kørestolen

Sclerose (Multipel Sclerose) kræver målrettet fysioterapeutisk behandling. Vi tilbyder dig hjælp til at håndtere de symptomer der for tiden forstyrrer dig mest. Hvis du er ramt af Sclerose, kan du opleve at have få eller mange neurologiske symptomer. Det kan være føleforstyrrelser, nedsat muskelkraft og udholdenhed, balanceproblemer og spasticitet. Træthed, mentale og kognitive påvirkninger også kan forekomme.

Sclerose er en neurologisk sygdom,  hvor nerverne i hjernen, rygmarven samt synsnerverne er påvirket. Det er fedtskederne, også kaldet myelinet omkring nerverne, der angribes. Dette har betydning for nervernes ledningshastighed, altså hvor effektivt og hurtigt nerveimpulserne løber gennem nerverne og dermed forsyner de forskellige områder af kroppen med beskeder fra hjernen. De områder i hjernen eller rygmarven, hvor myelinet er beskadiget kaldes læsioner eller plaks. Placeringen og antallet af plaks har betydning for hvilke symptomer og gener den enkelte får.

Sygdommen forekommer forskellige former, og selvom Sclerose viser sig forskelligt hos den enkelte, er der alligevel nogle særlige mønstre og kendetegn i sygdomsforløbet. Uanset hvor du er i dit sygdomsforløb og hvilket symptombillede du har, vil vi have mulighed for at hjælpe dig og tilrettelægge en træning, der tilgodeser netop dine symptomer.

Hos Neuroform modtager du individuel behandling. Vi tager udgangspunkt i dine aktuelle symptomer og udfordringer, og vil altid være i dialog med dig om hvordan vi skal prioritere din behandling. Vi planlægger træningen, så vi tager hensyn til din dagsform og dit energiniveau samt hverdagsliv i øvrigt.

 

Scleroseforeningens hjemmeside kan du hente masser af nyttig viden.