Sklerose

Bevægelse i overkroppen - ude af kørestolen
Bevægelse i overkroppen – ude af kørestolen

 

Søger du efter genoptræning fordi du har Sclerose?

 
Sclerose (Multiple Sclerose) giver fysiske udfordringer af forskellig art. Du kan f.eks. opleve, at have nedsat balance, så det er blevet svært at cykle. Du kan også have lammelser og spasticitet i benene, så du benytter en kørestol for at komme omkring. Uanset graden af fysiske udfordringer så vil du ofte opleve et behov for behandling og træning, for at holde dig i så god fysisk form som muligt. Der kan være perioder f.eks. efter et attack, hvor du har særligt behov for at genvinde de færdigheder du umiddelbart har tabt.

 

Ønsker du privat genoptræning?

 
Neuroform er et privat genoptrænings tilbud, og derfor har du stor indflydelse på din træning. Du vil have symptomer, som du gerne vil have hjælp til at takle, og du vil have et ønske om hvor hyppigt og hvor længe du gerne vil træne. Det er ønsker vi vil gøre alt for at imødekomme.

Vores eneste speciale er genoptræning til mennesker, der Sclerose, hjerneblødning, Parkinsons eller en neurologisk lidelse der giver lignende symptomer. Det betyder, at vi udelukkende arbejder med mennesker, der har udfordringer som dig. Vi har oparbejdet masser af erfaring igennem de 14 år Neuroform har eksisteret, vores behandlingsformer er gennemprøvet, og du vil opleve, at der er en sikker plan for din genoptræning.

Hos Neuroform er vi 7 autoriserede fysioterapeuter, der alle har mange års erfaring. De fælles træk ved mennesker, der er ramt af en hjerneskade er velkendte for os, ligesom de væsentlige forskelle er det. Vi er opmærksomme på, at vi sammen ændrer mest for dig, når vi får etableret en god relation til dig og dine pårørende.

I vores velindrettede lokaler, finder du alt det udstyr, der er afgørende for, at du bliver udfordret mest muligt. Vi kan tilbyde vægtaflastet gangbåndstræning ved brug af et selesystem, der beskytter dig mod at falde, når du skal øve dig i at gå. Vi kan også sikre dig ved brug af et liftsystem, hvis du skal op at stå, eller gå hen over gulvet. Vi har et ståstøttebord, hvis det at du skal stå i længere tid er vanskeligt. Vi har prioriteret, at have apparatur til konditions- og udholdenhedstræning, og kan derfor medvirke til at forebygge kredsløbslidelser og nye blodpropper. Endelig har vi et utal af muligheder for, at udfordre din hånd og arm under træningen. Via el-stimulation, redskaber der stimulerer bevægelighed, og masser af småting udvalgt til, at udfordre din finmotorik og evne til, at manipulere genstande.
 

Hvornår og hvordan kommer jeg igang?

 
Selvom du har levet med en Sclerose i mange år, og du kun sjældent går omkring, men overvejende bruger din kørestol, så er det aldrig for sent. Du kan altid beslutte dig for f.eks. at ville blive bedre til at gå, eller bedre til at stå og holde balancen. Måske skal du op at gå på gangbånd med en sele som sikkerhed, så du kan få distance og tempo i benene. Og måske skal der behandles på de gener du oplever fra spastisk muskulatur og stramt bindevæv, for at sikre mere smidighed i kroppen når du skal gå. Ofte vil du opnå den sidegevinst, at træningen bedrer dit humør.

Forundersøgelse tryk her!