Man skal gå meget før benene falder af!

Kære du.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når du sidder og læser dette leder du efter noget jeg selv søgte for 9 år siden – hvad gør man når det ene ben ikke vil være med længere?
Det ved jeg efterhånden ganske meget om – og derfor ved jeg også meget om hvordan det er at være klient hos Neuroform.

Min historie startede for ca. 9 år siden, da en voldsom hovedpine endte med en hjerneblødning og en bonus i form af en hjerneskade.
Jeg havde ignoreret mit alt for høje blodtryk alt for længe, med den nævnte hjerneskade til følge. (så ku’ jeg lære det!)
En dygtig kirurg på Glostrup hospital og en flok kompetente sygeplejersker, fik mig tilbage til livet og til mine fremtidige udfordringer, som jeg på det tidspunkt (heldigvis) var ganske intetanende om.

Efter en mellemlanding (4 mdr.) på hedengangne Esbønderups ”genoptræning” og mange overvejelser, faldt blikket på Neuroform.
Jeg tænkte, at det ene sted da ikke kunne være værre end det andet.
Det var det heller ikke. 

Fremad Marc, du kan godt! ”

Neurorfom gav mig mit liv tilbage; på alle måder!
De hundsede med mig og mine neurotiske tanker, og beroligede mig med at der aldrig var nogen der var faldet i den tid Neuroform havde eksisteret. (De glemte at fortælle hvor længe.. 🙂 )
Jeg blev, efter forskellige indledende træningssessioner der strakte over flere uger, hejst op på et løbebånd, hvor fysioterapeut Anna sad på sine ømme knæ, og trak min fod frem i takt med båndets fart, mens Marie stod bagved og kommanderede højlydt, ”Fremad Marc, du kan godt!”.
Resultatet efter 4 mdr. med ”Du kan godt, Marc!”, og andre intense udbrud, blev, at min evne til at gå med rollator, en realitet.
Her kan du læse mere om det træningsforløb Marc var igennem

 

 

 

BalanceWear
Den personligt til passede BalanceWear® vest

Lærke og Marie er certificerede som testere af BalanceWear®.
Det betyder at vi hos Neuroform tager imod de mennesker, der har et ønske om at afprøve BalanceWear® vesten. Vi glæder os over, at have mulighed for at tilbyde undersøgelsen både til klienter i huset, men også til alle jer udefra.

Hvad er BalanceWear®

BalanceWear® er en vest, som er udarbejdet af Cindy Gibson Horn, neurologisk fysioterapeut fra USA. Cindy Gibson-Horn har igennem de sidste 15 år udviklet denne vest, i sit daglige arbejde med neurologiske patienter i Californien.

Dette kropsbåren hjælpemiddel giver ved et diskret vægtsystem, sensorisk information til nervesystemet, og herved påvirkes balanceevnen. Fleksible vægte placeres på vesten, med et velcrosystem. Vesten er nem at bære, og der findes to modeller – en med lændebælte – og en uden.

Neuroform er certificeret i testning og brugen af BalanceWear®, og arbejder løbende med patienter, der lider af balanceproblemer. Terapeuterne har allerede haft mange gode og positive resultater med disse patienter.

Hvad er formålet med vesten

Formålet er, at optimere brugerens posturale kontrol (balance), så de dagligdags funktioner kan gennemføres mere ubesværet. Risikoen for fald kan derved mindskes og den større grad af stabilitet som vesten kan medvirke til, kan give større selvstændighed.

Vesten skal bruges så meget som muligt hver dag, for at opnå den ønskede effekt. Vesten tilfører nervesystemet ekstra sensorisk information, som af hjernen bearbejdes til, på bedre vis at opretholde balancen.

Har du effekt af vesten kan du f.eks. opleve, at du ikke skal koncentrere dig så meget om at holde balancen, og du får derved et overskud, der gør det lettere f.eks. at stå op og lave mad, børste tænder, eller anden daglig aktivitet. Det kan også blive lettere at gå og se sig omkring samtidig. Eller måske helt undvære støtte fra pårørende, stok eller rollator.

Ligeledes kan vesten give en oplevelse af, at du er mere stabil, hvilket kan mindske frygten for at falde, og øge den generelle bevægelsesfrihed.

Hvem kan have gavn af en BalanceWear® vest?

Det er typisk mennesker med følgende diagnoser og problematikker der har glæde af vesten:

Multipel Sclerose

·         Ataxi

·         Parkinsons

·         Apopleksi

·         Neuropati

·         Ældre med balanceproblemer

Vesten er godkendt som kropsbåren hjælpemiddel – og retter sig mod mennesker der har problemer med balancen eller har Ataksi. Altså er den typiske bruger af BalanceWear® ramt af apopleksi, traumatisk hjerneskade, MS, Parkinsons, neuropati, eller er ældre med balanceproblemer.

BalanceWear® er registreret i Hjælpemiddeldatabasen under “Sansestimulerende Beklædning” og har fået tildelt HMI-Nr.: 105401.
På dette link kan du se nærmere på BalanceWear®
http://www.motiontherapeutics.com/video-page-2/

Masser af repetitioner, selvtræning og enkle opsætninger der sikrer kvalitet i øvelserne. Det var grundstenene i den hånd- og armtræning der blev præsenteret for os på kurset med australske Karl Schurr og Ann Mc.Cluskey (fysio- og ergoterapeut). De har forskningen i ryggen når de insisterer på, at vi skal udfordre vores patienter – allerhelst med 100-vis af gentagelser i hver træning, OG at selvtræning skal være en selvfølgelighed. Vi bruger flittigt vores nye viden.. Læs mere >

Temaaften for fysioterapeuter om Balancewear

Torsdag d. 23.3 2017

“BalanceWear” er interessant for os, der Balance Wear .. Neuroformarbejder med mennesker med neurologiske lidelser, idet vesten (der er godkendt som hjælpemiddel) har positiv indflydelse på både balance og ataksi.
Princippet bag vesten “BalanceWear”er, at man med små vægtlodderne (der klæbes på vesten) påvirker patientens posturale kontrol og evne til aktivt at tilpasse sine sansemotoriske strategier til de balancemæssige udfordringer. Loddernes placering, antal mv. besluttes ud fra patientens individuelle behov. Fysioterapeuten tester efter et systematisk testbatteri, med blandt andet test af den reaktive og proaktive balance samt gangformåen og -kvalitet.
Læs evt. mere i artiklen i “Fysioterapeuten” nr. 12, 2016.

Tid: Torsdag d.23.03.2017, kl. 17.00 – 20.00 inkl. en ½ times pause, hvor der vil blive serveret en sandwich.

Sted: Neuroform ApS, Struergade 12 st. th, 2630 Høje Taastrup

Deltagere: Max 40 personer

Underviser: Fysioterapeuter fra Skodsborg fysioterapi demonstrere hvordan vesten tilpasses og hvordan den virker.

Pris: 200 kr.

Tilmelding: Senest d.16. marts

Tilmeldingen pr. mail til Anna Christiansen på: anna.christiansen@neuroform.dk

Du vil ved tilmelding modtage en returmail med kontonummer, og du er først endeligt tilmeldt når betalingen er gået ind.

Fysioterapeut Lærke Holte NarpNeuroform søger en fysioterapeut til en midlertidig stilling på min. 25 timer om ugen i et halvt år.

Vi sætter høj faglighed og lysten til at engagere sig i mennesker højest, og har brug for en kollega, med erfaring inden for hjerneskade rehabilitering, og med lyst til en anderledes arbejdsdag.
Yderligere information får du ved henvendelse pr. mail til kontakt@neuroform.dk, eller ved at ringe efter kl.15.00 på tlf. 40 42 44 82 og spørge efter Anna eller Marie.
Ansøgningsfristen er mandag den 23. januar. Samtaler 24. og 25 januar.
Ansøgningen med relevante bilag skal sendes pr. mail til kontakt@neuroform.dk

Vores nye adresse pr. 5/12 2016: Struergade 12, st. t.h., 2630 Høje Taastrup

Vi flytter i weekenden den 3.- 4. december til Struergade 12. Lige nu bliver der lagt sidste hånd på istandsættelsen af lokalerne. Vi glæder os til at få plads til, at gå langt over gulv (så vi f.eks. kan teste både “10 meters- og 6 min. gangtest” efter foreskrifterne), få godt arbejdslys, rolige hjørner, møderum og meget andet.

Balancewear

Vi har netop fået en demonstration af BalanceWear® vesten. Et hjælpemiddelvi må afsøge nærmere.
Vesten er udviklet til mennesker med neurologiske lidelser. Med et diskret vægtsystem, gives sensorisk information til nerve-systemet, og derigennem påvirkes balanceevnen. Fleksible vægte placeres på vesten, med et velcro system. Læs mere>

 

Der er trængsel i lokalerne i Struergade 16! 
Derfor har vi taget skridtet, og lejet nye MEGET større lokaler.
I december 2016 flytter vi lidt længere op ad gaden til Struergade 12. Et lejemål, der inden da bliver gennemrenoveret, så faciliteterne bliver helt som vi ønsker dem.
Vi glæder os meget.

Neuroform søger fysioterapeut til en fast stilling på 30 til 37 timer

Vi søger en ny kollega, med tiltrædelse hurtigst muligt.

Hos Neuroform tilbyder vi intensiv træning til mennesker der har pådraget sig apopleksi, hovedtraume, eller anden form for hjerneskade. Læs mere om Neuroform på www.neuroform.dk

Vores mål er at yde en sammenhængende og målrettet behandling, hvor fokus er på klientens egne mål. Vi ønsker derfor en ny kollega med et personligt engagement, der rækker til både at sætte klienten i centrum, men også til nærvær over for de pårørende.

Neuroform har brug for endnu en fysioterapeut, der har et solidt fagligt fundament indenfor neurorehabilitering. Du har mindst 3 års erfaring med arbejdet med mennesker med hjerneskade, og du er parat til en anderledes intens arbejdsdag.

Neuroform er en mindre virksomhed, der trives ved en fælles indsats i forhold til små og store opgaver i hverdagen. Miljøet er åbent, nysgerrigt og diskussionslystent, og både din og stedets faglige udvikling prioriteres højt.

Yderligere information får du ved henvendelse pr. mail til kontakt@neuroform.dk, eller ved at ringe efter kl.15.00 på tlf. 40 42 44 82 og spørge efter Anna eller Marie.

Ansøgningsfristen er fredag den 24. juni 2016. Samtaler ligger i uge 26.

Ansøgningen med relevante bilag skal sendes pr. mail til kontakt@neuroform.dk

Vi oplever hos Neuroform at mange patienter, ramt af apopleksi/traumatisk hjerneskade, bliver tiltagende ”stive og bevægehæmmede”. Spørgsmålet er hvorfor – og teorierne er mange.

Pernille Thomsen og Neuroform indledet i 2014 et særligt samarbejde omkring hvorledes mobilitet i fascielt væv kan påvirke den neurologiske patient. Det har givet os et nyt perspektiv på problematikken.

Pernille kommer d. 21. maj 2016 og holder en workshop – i fascier, fasciers mobilitet og dets påvirkning af tonus og neurogent væv. Workshoppen tilbydes fysioterapeuter, der i deres daglige praksis behandler neurologiske patienter, eller som har interesse for området.

 

Underviser:

Pernille Thomsen er stifter af ”Fysio Flow”, lektor og foredragsholder

 

Tid:

21. maj 2016 fra 9.00-15.00

 

Sted:

Neuroform

Struergade 16, 2630 Taastrup

Tlf. 40 42 44 82

 

Antal deltagere:               

Max 18

 

Tilmelding:

Pr. mail til kontakt@neuroform.dk

Tilmeldingen er først gyldig når du har betalt.

 

Pris:

1.000 kr.

Betales via netbank på:

Reg.: 2275 Konto nr.: 2551367102

HUSK at påføre overførslen dit navn!

 

Praktisk:                            

Tag tøj på der er til at bevæge sig i.

Har du en Yogamåtte, må du meget gerne medbringe denne.

Der vil blive serveret en sandwich til frokost, frugt, vand, te og kaffe

Lørdag den 7. 11 2015 afholdte Neuroform kursus hvor fysioterapeut Pernille Thomsen fortalte om den seneste forskning indenfor fascier og bindevæv. En hjerneskade sætter ofte spor i kroppen i form af lammelser i den ene kropshalvdel, og det er netop her bevægeligheden i kroppen begrænses.

BManuel behandling af fodindevævet strækker sig fra isse til fod. Bindevævet er det elastiske væv hvor blandt andet sener, ledbånd og fascier (hinderne rundt om vore muskler) er indlejret. For at vi kan bevæge os frit skal bindevævet være smidigt, og denne smidighed opretholder vi kun ved at bevæge kroppen. Meget.

Vi skal ud i yderstillingerne for at bevare bindevævets elasticitet, dvs. armene skal strækkes op over hovedet, kroppen skal roteres, krummes og rettes helt ud, fødder og ben skal bøjes og strækkes… og meget andet. Bliver bindevævet ikke holdt smidigt kan der opstå tilstande med smerter, stivhed og nedsat bevægelighed i kroppen.

Stivhed i bindevævet opstår af at vi ikke bevæger os frit!

Forskerne har identificeret flere lag af fascier (tænk dem som våddragter) der dækker hele kroppen, og som skal glide frit i forhold til hinanden. Og det er KUN bevægelse, der kan holde fascierne (fascierne er en del af bindevævet) smidige. Bevæger vi os ikke vil vores bindevæv ændres, fortykkes og ”klistrer fast” til de omliggende strukturer. Bevægelse varmer hyaluronsyren mellem fascielagene op og gør den mere flydende og olieagtig/ smørende, så vævet ikke “klistrer” sammen.

For mennesker der er ramt af en hjerneskade, og som f.eks. er lammet i halvdelen af kroppen, er det en særlig udfordring at opretholde elasticiteten i bindevævet. Er der tilmed spasticitet vil dette ydermere påvirket gliddet mellem fascierne, der vil ske en ophobning af hyaluronsyre, så der bliver klistret, og dannes uhensigtsmæssige bindinger mellem  fascie-lagene.

Derfor er det en vigtig del af vores praksis i klinikken at arbejde med fascier og bindevæv. Afhængigt af den enkelte problematik kan det både ske ved manuel behandling eller ved aktive øvelser. Derved forebygger vi, eller mindsker, til en vis grad at der dannes uhensigtsmæssige bindinger mellem fascierne.

image2Her er et stemningsbillede fra det kursus Neuroform afholdte i november 2015, med Pernille Thomsen som underviser.
Her er kursisterne i gang med den aktive del hvor vi udfordrer gliddet på forsiden af egen våddragt!