BalanceWear
Den personligt til passede BalanceWear® vest

Lærke og Marie er certificerede som testere af BalanceWear®.
Det betyder at vi hos Neuroform tager imod de mennesker, der har et ønske om at afprøve BalanceWear® vesten. Vi glæder os over, at have mulighed for at tilbyde undersøgelsen både til klienter i huset, men også til alle jer udefra.

Hvad er BalanceWear®

BalanceWear® er en vest, som er udarbejdet af Cindy Gibson Horn, neurologisk fysioterapeut fra USA. Cindy Gibson-Horn har igennem de sidste 15 år udviklet denne vest, i sit daglige arbejde med neurologiske patienter i Californien.

Dette kropsbåren hjælpemiddel giver ved et diskret vægtsystem, sensorisk information til nervesystemet, og herved påvirkes balanceevnen. Fleksible vægte placeres på vesten, med et velcrosystem. Vesten er nem at bære, og der findes to modeller – en med lændebælte – og en uden.

Neuroform er certificeret i testning og brugen af BalanceWear®, og arbejder løbende med patienter, der lider af balanceproblemer. Terapeuterne har allerede haft mange gode og positive resultater med disse patienter.

Hvad er formålet med vesten

Formålet er, at optimere brugerens posturale kontrol (balance), så de dagligdags funktioner kan gennemføres mere ubesværet. Risikoen for fald kan derved mindskes og den større grad af stabilitet som vesten kan medvirke til, kan give større selvstændighed.

Vesten skal bruges så meget som muligt hver dag, for at opnå den ønskede effekt. Vesten tilfører nervesystemet ekstra sensorisk information, som af hjernen bearbejdes til, på bedre vis at opretholde balancen.

Har du effekt af vesten kan du f.eks. opleve, at du ikke skal koncentrere dig så meget om at holde balancen, og du får derved et overskud, der gør det lettere f.eks. at stå op og lave mad, børste tænder, eller anden daglig aktivitet. Det kan også blive lettere at gå og se sig omkring samtidig. Eller måske helt undvære støtte fra pårørende, stok eller rollator.

Ligeledes kan vesten give en oplevelse af, at du er mere stabil, hvilket kan mindske frygten for at falde, og øge den generelle bevægelsesfrihed.

Hvem kan have gavn af en BalanceWear® vest?

Det er typisk mennesker med følgende diagnoser og problematikker der har glæde af vesten:

Multipel Sclerose

·         Ataxi

·         Parkinsons

·         Apopleksi

·         Neuropati

·         Ældre med balanceproblemer

Vesten er godkendt som kropsbåren hjælpemiddel – og retter sig mod mennesker der har problemer med balancen eller har Ataksi. Altså er den typiske bruger af BalanceWear® ramt af apopleksi, traumatisk hjerneskade, MS, Parkinsons, neuropati, eller er ældre med balanceproblemer.

BalanceWear® er registreret i Hjælpemiddeldatabasen under “Sansestimulerende Beklædning” og har fået tildelt HMI-Nr.: 105401.
På dette link kan du se nærmere på BalanceWear®
http://www.motiontherapeutics.com/video-page-2/